Providing Better Guidance for UPSC,PSC Solved Papers, PSC Previous Question Papers, Kerala PSC Question Paper,General Knowledge Questions 2015, Bank Exam Solved Question Papers, Bank PO Question Papers 2016. Bank Clerk Question Papers 2015, 2016 General Awareness. UPSC PSC BANK Solved Exam Papers - 2017
Pages
▼
KERALA PSC PREVIOUS GK QUESTIONS 2017
1:-Kaziranga, the famous sanctuary of Assam is famous for :
A:-Tigers
B:-Rhinos
C:-Lions
D:-Elephants
Correct Answer:- Option-B
Question2:-In which of the following states is Tungabhadra project of irrigation ?
A:-Andhra Pradesh
B:-Bihar
C:-Tamil Nadu
D:-Maharashtra
Correct Answer:- Option-A
Question3:-According to census 2011 the sex ratio in India is :
A:-980
B:-960
C:-940
D:-930
Correct Answer:- Option-C
Question4:-Which of the following project started to ensure integrated development of children upto 6 years ?
A:-SSA
B:-RMSA
C:-NSPS
D:-ICDS
Correct Answer:- Option-D
Question5:-The nationalist leader who was killed in a police lathicharge in 1928 was :
A:-Madan Mohan Malaviya
B:-Lala Lajpat Rai
C:-Swami Sahajanand
D:-Suryasen
Correct Answer:- Option-B
Question6:-The Resolution of Non-cooperation Movement was passed in which special session of Indian National Congress.
A:-Calcutta
B:-Kanpur
C:-Nagpur
D:-Bombay
Correct Answer:- Option-A
Question7:-The Indian National Congress celebrated the Independence Day for the first time on :
A:-August 15, 1947
B:-January 26, 1950
C:-January 1, 1937
D:-January 26, 1930
Correct Answer:- Option-D
Question8:-Separate electorate for Muslims were first introduced through the following reforms.
A:-Montegue-Chelmsford reforms
B:-Government India Act of 1935
C:-Minto-Morley Reforms
D:-Council Act of 1892
Correct Answer:- Option-C
Question9:-In which part of the Kerala Oranges are grown ?
A:-Nelliyampathy
B:-Munnar
C:-Kasaragod
D:-Muthanga
Correct Answer:- Option-A
Question10:-Kabani one of the east flowing rivers of Kerala flows into :
A:-Tamil Nadu
B:-Karnataka
C:-Andhra Pradesh
D:-Maharashtra
Correct Answer:- Option-B